perjantai 4. tammikuuta 2019

C. Tarkastaminen (Aakkosela)

AAKKOSELA eli Esineistö
C. Tarkastaminen (Aakkosela)
.
Nukahdin vuoteeseeni ja näin unia. Olin joutunut Hattivattien keskelle satumaiseen Muumilaaksoon. Kultatukkainen peikkotyttö kysyi minulta: "Leikitäänkö, että olisin mukamas ihanan kaunis neito, jonka sinä ryöstät omaksesi?" Peikkopoikana vastasin: "En oikein tiedä olenko tänään ryöstöpäällä. Kaunis olet oikeastikin, joten ei meidän tarvitse sitä leikkiä. Mutta ehkä ryöstän sinut huomenna mukaani."
.
Heräsin ulkoa kellotornista kuuluviin kumahduksiin. Tajusin olevani oudossa talossa - muistin eilisen! Rannekelloni näytti vasta kuutta. Ja joku toinenkin hengitti huoneessani!
.
Claudia Cecilia Cinderella C. kohottautui pystyyn patjalta sänkyni jalkopään takaa, niiata niksautti ja toivotti kaunista auringonnousua! "Olen Mademoiselle Cee, ensimmäinen valittu, kamarineitsyt, sisäkkö, yökkö, lähetti, kuten vain haluatte!"
.
Cecilia ilmoitti Tipulan valmistautuvan Aamutarkastukseen ja olevan valmis heti kun tahtoisin. Hän polvistui sirosti lattialle vuoteen viereen odottamaan ylösnousemistani.
.
Lojuttuani vielä viisi minuuttia ja pohdittuani tilannettani nousin vuoteeltani. En tiennyt mitä muutakaan voisin tehdä. Kävelin kylpyhuoneeseen pesulle ja mietin kuumeisesti lisää.
.
Sillä välin neiti Cinderella järjesteli vaatteitani, paidoista ja housuista sukkiin ja kenkiin, ollakseen valmis auttamaan pukeutumisessa, polvistumaan, sujauttamaan sukat jalkaan ja solmimaan kengännauhat.
.
Kerran Art Buchwald pakinoi Valituissa Paloissa kuinka kunnollinen japanilainen vaimo heittäytyy aamulla läpinäkyvässä babydoll-yöpaidassaan pitkäkseen makuuhuoneen lattialle pehmeäksi lämpimäksi matoksi miehensä paljaiden varpaiden alle. Neiti Cecilian palvelusalttius jätti vielä varaa jatkokoulutukseenkin, mutta halusin pukeutua äkkiä. Uuden päivän alun jännitys piristi mielen virkeäksi.
.
Ulkoa alkoi kuulua vaimeaa askelten töminää. Aivan kuin 50-kiloiset sirot neitoset olisivat pomppineet, verrytelleet ja hölkänneet kevyesti ympäri pihan muurien sisäpuolella? Niinhän he tekivätkin! Aakkostipuset olivat aamulenkillä.
.
Neiti Cecilia C. kallistui puoleeni, niin että aistin hänen vaaleiden hiustensa, povensa ja hentojen käsiensä hipaisun ja miedon parfyymin tuoksun, kun hän sujautti kaulaani kultaisen vihellyspillin. Sitten hän avasi oven käytävälle, jonne astuin perässä, hänen väistyessään sivulle.
.
Oveni ulkopuolella kohottautui ripeästi polviltaan patjalta seisomaan toinen valkohilkka ja niiasi. Saman tien hän tarttui olkalaukkuun, kaivoi esiin kynän ja kirjasen sekä merkitsi muistiinpanon, ehkäpä kellonajan, jolloin nousin ylös?
.
- Toinen valittunne, neiti Penelope Pirita Phyllis P, kirjuritar, sihteerikkö! Cecilia C. esitteli minulle neiti Pennyn, kuten nimen mielessäni lyhensin. Molemmat neitoset, tumma ja vaalea, niiata niksauttivat jälleen kerran.
.
- Tarkastaja, kirjataanko naisvoimistelun aamutarkastus alkavaksi? kysyi Penelope minulta niiaten uudelleen.
.
- Mmm... myönnyin mumisten.
.
Neiti kirjuritar edelläni ja kamarineitsyt perässäni astelimme mutkikkaan käytävän läpi ulos pihalle, jossa vastaamme iski kirpeä aamusää. Havaitsin eilisen valkohilkkaisen tipuparven juoksentelevan urheilutrikoissa ympäri pihaa lähes yhtä kevyesti kuin lintuparvi harjoittelee syksyllä ryhmälentoa pienin kaarroksin lähimmässä ilmatilassa kiertelemällä ja pyrähtelemällä.
.
- Mitä Kirjuritar ehdottaa? kysyin.
.
- Tarkastaja valitsee, mutta käsikirja kehottaa: "Juoksennelkoot tipuset päättömät niin kauan, kunnes Valitsijan pilli puhuu!"
.
Asetin pillin huulilleni ja puhalsin terävästi. Kaikki tipuset seisahtuivat heti paikoilleen, tarkkaavaiseen asentoon, siellä missä kukin oli eri puolilla pihaa.
.
- Valitsija, käsikirja kehottaa: "Tipuset aakkosriviin Tarkastajan eteen heti kun pilli toisenkin kerran viheltää!" neuvoi Penelope niiaten.
.
Muistin Ceciliankin puhuneen illalla pilliin puhaltamisesta. Minun olisi yöllä pitänyt viheltää neiti Cecilia luokseni, jos en olisi sattunut nukkumaan niin sikeästi, ajattelin hieman pettyneenä.
.
Puhalsin pilliin terävästi uudelleen, jolloin hurmaava neitolauma juosta pinkaisi eteeni alkaen parveillen muodostaa riviä aakkosjärjestyksessä vasemmalta oikealle. Oikeana ja vasempana kätenäni sivuillani pysyttelivät ensimmäiset valittuni Cecilia C. ja Penelope P.
.
Kolmaskin neitonen erottautui joukosta. Hän juoksi eteeni, niiasi terävästi, teki asennon ja kohotti pienen kätensä sirosti ohimolleen, näyttäen hennolta ja neitimäiseltä teatraalisessa paraatisotilaallisuudessaan.
.
- Ylipäällikkö, kolmas valittu, neiti korpraalitar Gabriella Gabi Geraldine G. ilmoittautuu!
.
- Onko ketään ylempää neiti upseeritarta tai neiti aliupseeritarta paikalla? tiedustelin.
.
- Ylipäällikkö! Tämä tilapäinen sattumakorpraalitar on ylin arvo minkä kukaan neitonen voi milloinkaan saavuttaa Ylipäällikön alaisuudessa!
.
- Neiti korpraalia alempia arvoja on vain neiti alokas, täydensi kirjuritar Penny.
.
- Mutta neiti alokaskin voidaan edelleen alentaa Ylipäällikön haluamalla tavalla, Ylipäällikön määräämiin ala-arvoihin, kuten vaikkapa neiti nahkaksi, neiti nartuksi tai neiti nöyhdäksi, selitti juoksutyttö Cecilia.
.
Mieleeni heräsi unelma alentaa hänet ehkä kerran neiti kertakäyttörätiksi.
.
- Ylipäällikkö! Saanko selostaa lyhyesti koulutuksemme? kysyi korpraalitar.
- Neidit alokkaat koulutetaan ankarilla sulkeisharjoituksilla:
1) ojentautumaan povekkaaksi rintamaksi,
2) levittäytymään säärekkääksi kunniakomppaniaksi,
3) marssimiseen minihameissa ja saapikkaissa satuparaateissa,
4) niiaamaan, polvistumaan, makaamaan, ryömimään ja pinkomaan,
5) pukeutumaan, riisuutumaan, keinumaan ja strippaamaan,
6) asettumaan käskettyihin asentoihin sängyssä ja telineillä,
7) ripeään Ylipäällikön käskyjen noudattamiseen,
8) mukautumiseen Ylipäällikön käpälöitäväksi,
9) Valitsijansa käskyjen sokeaan tottelemiseen,
10) ehdottomaan antautumiseen Valitsijalleen.
.
- Asia tuli selväksi! Jatkakaa heti, neiti korpraalitar!
.
Gabi huusi kimakasti: "Huomio, neidit" ja komensi kurvikkaan rintaman ojentautumaan tasaväleihin sekä ottamaan luvun eli aakkosjärjestyksen.
.
Jokainen neitonen huudahti vuorollaan oman kirjaimensa, A:sta Ö:hön, myös valitut Cecilia, Penny ja Gabi. Sen jälkeen Gabi laulatti joukolla heleästi aakkoslaulun ABCDEFG... HIJKLMN... OPQRSTU... VWXYZÄÖ ja komensi:
.
- Alokasneidit valmiiksi Ylipäällikön tarkastukseen! Rinnat pystyyn, peput piukoiksi, reidet yhteen, lantio ei keinu yhtään enää nyt! Asento!
.
Edessäni oli liikkumattomaksi jännittynyt aakkostettu tiukka rivi neitosia, posket liikunnasta ja ulkoilmasta punaisina. Kuljin heidän editseen kuin koppava kukko, muistellen esikuvana Santahaminan majuria, ja katselin jokaista neitosta. Heitä oli kuin koululuokallinen, kolmisen-kymmentä kuten aakkosia, viiden jaksoissa: abcde, fghij, klmno, pqrst, uvwxy, üzåäö. En voisi oppia tuntemaan kaikkia kerralla.
.
Pysähdyin rivin keskivaiheilla yhden neitosen kohdalle ja korjasin valkean hilkkan asentoa hänen hiuksissaan. Mikä hänen vaatteidensa pieni kirjain mahtoi ollakaan? En ehtinyt vielä etsiä kirjailua, kun tarkkaavainen korpraalitar Gabi kiljahti:
.
- Kirjataan henkilötarkastus alokasneiti Maude Mildred Muriel M!
.
Penelope kirjoitti muistikirjaansa. Minä lopetin tarkastuksen lepoon. Kymmenet tiukasti yhteen puristuneet reisiparit erkaantuivat, lantiot keinahtelivat, peput värähtelivät ja rinnat kohoilivat helpottuneesta hengityksestä.
.
Korpraalitar Gabi komensi tipuparven antamaan lyhyen, kevyen taiji-voimistelunäytöksen, sitten määräsi jälleen riviin, juoksentelemaan eteen ja taakse edestakaisin, järjestäytymään riviin uudelleen ja lopuksi marssimaan edessäni lantioita vapaasti keinutellen kappeliin päiväkäskyn jakoon.
.
Eilisiltaiset valitut neidit Cecilia, Penny ja Gabi asettuivat kappelissa polvilleen eturiviin, mutta alttarille tuikitärkeäksi avustajakseni juoksi ilmoittautumaan nyt neitsyt Ulli Ulrica Ursula U, neljäs valittu, syvästi niiaten.
.
Seremonia oli aamulla illallista lyhempi, vai olinko vain jo tottuneempi siihen? Valitsin laulun ja lukukappaleen umpimähkään edelleen. Minun täytyisi kai alkaa ottaa selvää teksteistä, ajattelin.
.
Neitsyt Ulrica Ursula U. tiedusteli, haluaisinko antaa uuden päiväkäskyn, vai jatkaisimmeko entisellä? Entinen sai minun puolestani vielä kelvata.
.
Neiti Ulli luki kirjasta kappaleen, josta en ymmärtänyt kuin osan, vaikka jo enemmän kuin eilen.
.
Päivän tekstissä neitsyille vertauskuvallisesti korostettiin tottelemista, palvelemista, opiskelua ja työntekoa. Sillä aakkostipulaisen oma tahto on kokonaan luovutettu aapiskukon siiven suojaan. Aakkostipu älköön vaivatko pikkupäätään ja hentoja kananaivojaan miettimällä valintoja vaan antakoon itseään suuremman älyn ja voimakkaamman tahdon kertoa hänelle mitä hän on tekevä ja mikä hän on oleva. Aakkostipusen auktoriteetiksi kelpaa aapinen, resepti tai horoskooppi, mutta ennen kaikkea Ylipäällikkö, Täydellisen Tunnustuksen Tarkastaja ja Vaikeiden Valintojen Valitsija, henkilökohtaisesti.
.
Tilaisuuden jälkeen siirryimme syömään yksinkertaista aamupalaa. Korpraalitar piti tipuset kurissa ja järjestyksessä, mutta minä sain edelleen pitää siivettärinä ensimmäiset valitut Penelopen ja Cecilian. Penny oli valmis merkitsemään muistiin kaiken mitä sanoisin tai mitä tapahtuisi, tehden tiuhaan merkintöjä tai etsien muistikirjasta vastauksia kysymyksiini. Claudia Cecilia tarjoutui kaikkiin pieniin henkilökohtaisiin palveluksiin, joita tarjoilijalta, sisäköltä tai juoksutytöltä saattoi odottaa. Herttainen neiti Cecilia oli aina yhtä valmis palvelemaan käsillään ja polvillaan kuin sylillään, rinnoillaan, vatsallaan, säärillään, reisillään ja pepullaan, Ylipäällikköään.
.
Syönnin jälkeen korpraalitar Gabi niiasi ja pyysi lupaa saada jatkaa työnjohtajattarena, joka lähtisi viemään enimmät tipuset työhön "sorvin ääreen". Suostuin, kuinka muutenkaan.
.
Kysyin kirjuritar Pennyltä, miten Tipula tulee toimeen taloudellisesti ja valmistetaanko täällä jotakin?
.
- Luonnonkosmetiikka! Parfyymit! oli yksinkertainen vastaus.
.
- Vanhojen reseptien, salaisten kaavojen mukaan, täydennettiin.
.
Lähdimme katsomaan kellarisaleja, jotka oli muutettu laboratorioiksi! Yhtäällä jauhettiin yrttejä ja toisaalla sekoitettiin tahnoja nesteisiin. Kolmaalla pakattiin aineita pulloihin, purnukoihin ja pahvilaatikkoihin, joita erään rouva tukkukauppiaan kärry haki muutaman kerran vuodessa. Tuotanto ei ollut suurta, mutta aineilla oli niin kallis kilohinta, että luostari pystyi kattamaan menonsa.
.
Mietin aiheuttivatko ilmassa leijuvat villit tuoksut sitä erikoista aistillisuutta, jonka olin neitosissa havainnut?
.
Ulkomaailmasta eristäytyneet tipuset eivät voineet olla kokeilematta aineita itseensä. Ainakaan ellei luja auktoriteetti kieltäisi? Enkä minä aikonut kieltää!
.
Olin jo illalla haistanut mietoja hajuvesien tuoksuja neitosten kainaloista ja huomannut keveitä meikkejä kasvoilla. Aakkostiput kärsivät halusta osoittaa mahdollisimman täydellisen kauneutensa Ylipäällikölleen.
.
Samassa korpraalitar Gabi juoksi luokseni, niiaten ja kunniaa tehden, ilmoittamaan:
.
- Alokasneiti Maude Mildred Muriel M. on nyt peseytynyt Ylipäällikköä varten ja odottaa Tarkastushuoneessa.
.
- Mitä tuo tarkoittaa, kysyin neiti Pennyltä.
.
Neiti Penelope vilkaisi muistikirjastaan tuoreen tiedon:
.
- Alokasneiti Mildredin henkilökohtainen tarkastus johtuu aamulla rivissä tehdystä merkillepanosta! Sopiiko että siirrymme Naisvartaloiden Tarkastushuoneeseen? Suositeltava vahvuus olisi: tarkastajana Ylipäällikkö itse, kirjurina neiti Penelope, naisapulaisena neiti Cecilia? Vapautetaanko korpraalitar Gabriella takaisin tuotannon työnjohtoon?
.
- Tehkäämme näin! Ei minulla ollut mitään ehdotuksia vastaan, olin utelias!
.
Naistarkastushuone löytyi saunan ja uimalan vierestä. Varusteina oli tutkimuspöytiä, penkkejä, vaaka, pituuskasvun mittari pystyssä kuin hirsipuu, palkintopalli-portaikko sekä gynekologinen tuoli, joka oli muotoiltu levittämään naistutkittavan reidet ylös haralleen ja kohottamaan jalkovälin Tarkastajan nähtäväksi.
.
Alokasneiti Mildred Maude Muriel M.odotti hupulliseen valkoiseen froteiseen kylpypyyhkeeseen kääriytyneenä ja kätkeytyneenä, katse maahan luotuna. Ensimmäiseksi hän niiasi hitaasti syvään edessäni.
.
- Punnitus ja mittaukset, Jungfrau neitsyt Maude alasti appoavoimeksi riisuttuna? kysyi neiti Penny kynä terävänä ja muistikirja avoimena.
.
Tempaisin pois neiti Mildrediä suojanneen kylpypyyhkeen ja talutin nyt aivan ilkialastomaksi rintoineen ja peppuineen paljastuneen, ujostelevasti punastuneen neidon pari askelta vaa'alle. Assistenttineiti Cecilia C. kyykistyi ja luki vaa'asta kylmät numerot kirjuritarneiti Pennyn kirjan tilastoja varten. Itse tutkiskelin katseellani ja kourillani paljaan Mildredin pehmeää ihoa ja intiimejä yksityiskohtia.
.
- Pituus vahvistettu 161, paino 56, nousua aiemmasta 3, määrätäänkö neidille ankara dieetti?
.
- No ei nyt dieettiä, hoikka kurvikas muodollisesti pätevä neiti, tai kirjataan ruokavalio harkittavakseni vähän myöhemmin, sanoin.
.
Mildred hengähti helpottuneesti. Hän punehtui jälleen. Mahdollinen dieetille joutuminen taisi jännittää neitiä.
.
- Otetaanko uudelleen ylös strategiset mitat, rinnanympärys, kuppikoko, vyötärö, lantio, rasvaprosentti, reidenympärys, olkavarren pituus ja leveys, mahdolliset käsivarren allit kurituskirjaan, entä muuta? Karvoitus, karvojen leikkaus ja muotoilu?
.
Kiedoin neiti Cecilian ojentaman mittanauhan neiti Mildredin alastomien naismuotojen ympärille. Neiti Cecilia kyykisteli lattian rajassa auttaakseen nauhan suoristamisessa. Pari kertynyttä lisäkiloa oli ehkä kasvattanut neiti Mauden ympärysmittoja joillakin milleillä, mutta olin neidin vartaloon sangen tyytyväinen.
.
Neiti Penny ehdotti kirjaansa useita tarkastusmerkintöjä, joten ohjasin neiti Mildredin yhä uudelleen milloin makuulle selälleen, milloin taas käytin hänet vatsallaan tutkimuspöydällä taikka istumassa gynekologisessa tutkimustuolissa hänen kostuneen haarovälinsä levittämistä ja katsomista ja kokeilemista varten.
.
Neiti Muriel oli kainosti hyväksyttämässä ihonsa ja kroppansa niin silmissäni kuin häntä hellästi käpälöivissä sormissani kaikilta paljailta puoliltaan.
.
Levittelin mielihalujeni mukaan neiti Mauden intiimejä paikkoja ja mittailin hänen jäseniään sekä ulkoisia elimiään. Assistenttineiti Cecilia oli valmis tarvittaessa auttamaan minua Mildredin pakottamisessa erilaisiin haluamiini asentoihin. Neitoselle tärkeän neitsyyden todettiin olevan tallella.
.
Kun pitkään ahmin silmilläni tutkittavan pehmeää ihoa ja kourin käsilläni neidon vartalonmuotoja, ehdotti apulaisneiti Claudia Cecilia uudelleen dieettiä, koska olin käskenyt muistuttaa. Hän kiinnitti huomiota neiti Murielin selän ja lantion väliseen laaksoon.
.
- Mikäli Tarkastaja haluaisi, neiti Mauden puhdasta ihoa voitaisiin käyttää illallisella ruokapöydässä Ylipäällikön nahkaisena ruoka-astiana? Mikäli Tarkastaja haluaisi nauttia lämpimänä höyryävästä, eläväisestä tarjottimesta? Suositeltavan laihdutuksen vuoksi Mildredin sopisi hyvin lojua vatsallaan ruokapöydällä, syömättä itse, vaan tarjoten omaa lihaansa Tarkastajalleen?
.
Penny kirjasi ehdotuksen muistiin myöhemmin harkittavakseni. Neiti Mildred punastui ja hänen hengityksensä kiihtyi värisyttäen hänen vartaloaan.
.
Neiti Penelope mainitsi vihkostaan erään vanhemman merkinnän.
.
- Neiti Maude oikearintainen, tutkiiko Ylipäällikkö?
.
- Mitä se tarkoittaa?
.
- Vasen rinta yleensä neideillä hiukan oikeaa suurempi, mutta Mildredillä toisin päin!
.
Mielelläni tutkin vielä Mildredin molemmat rinnat yhtä aikaa molemmissa kourissani, mutta en vakuuttunut kokoerosta, joka kai pieni. Neiti Murielin rintakudos vaikutti terveeltä ja nisät kauniin symmetrisiltä.
.
- Lopuksi, suoko Tarkastaja neiti Mildredille hyväksymisleiman? kysyi neiti Penelope.
.
- Kuinka? Leimasimellako? Vartalonko leimaan? kysyin.
.
Neiti Penny sanoi tarkoittavansa tarkastuksen päättämistä kunnon läimäyksellä neiti Mildredin paljaille pakaroille.
.
Ensimmäinen läpsäykseni jäi hitaaksi ja kevyeksi, vaikka sysäsikin Mauden pehmeän pepun pieneen keinuvaan aaltoliikkeeseen, jota katselin mielikseni. Uudella reippaammalla yrityksellä sain yllättyneen Mildredin kiljahtamaan säikähdyksestä ja hänen pakaralleen jäi punoittava jälki Ylipäällikön avokämmenestä. Kämmeneeni sattui.
.
Sekä neiti Mildred itse että häntä alistuvaan asentoon, ylävartaloa kumarrukseen ja peppua paremmin tarjolle esiin taivuttaneet avustajaneidit tuntuivat nyt tyytyväisiltä suorittamaani leimaukseen.
.
Muistelin ruotsalaisen virkamiehen työpäivää, joka oli niin lyhyt, että kun herra töihin lähtiessään läimäytti kotirouvansa peppua, tämän pakarat hyllyivät vielä herransa jo palatessa töistä kotiin.
.
Olin huomannut myös neiti Cecilian ja neiti Penelopen kiihottuneet hengitykset heidän auttaessaan minua neiti Mildredin ohjailussa ja alistamisessa erilaisiin asentoihin. Avustajaneidit kai kuvittelivat itsensä neiti Mauden paikalle ja pyrkivät pitkittämäänkin tutkimustyötä.
.
Aloinkin haaveilla myös muiden läsnäolleiden neitien Pennyn ja Claudian vastaavanlaisesta ankarasta tutkimisesta, mutta se saisi tulla tapahtumaan vuorollaan jonakin toisena päivänä.
.
Vapautin vihdoin appoalastoman, joka puolelta kouritun ja loppuun käsitellyn, monesti punehtuneen Mildredin. Hän sai niiata niksauttaa kiitokseksi ja saisi sitten pukeutua reippaasti vaatteisiinsa lähteäkseen pakarat hellinä kipin kapin pinkaisemaan tiehensä, töihin verstaalle, korpraalitar Gabin johdettavaksi.
.
Neiti alokkaan poislähettäminen noin yksinkertaisesti omin nokkinensa arvelutti kirjuritar Penelopea, joka kiirehti ehdottamaan pitempää virkatietä:
.
- Ehkä Ylipäällikkö käskyttäisi lähettineitinsä Cecilian hakemaan ensin neiti korpraalittaren, joka sitten marssittaisi neiti Mildredin työpaikalle? Näin Ylipäällikkö voisi harjoituttaa enemmän myös juoksutyttöään? Neiti Claudian juostessa asialla voisi neiti Mildred kyllä toimia sijaissisäkkönä, mikäli Ylipäällikön tarpeet sattuvat vaatimaan?
.
- Hyväksyn neiti kirjurittaren ehdotuksen. Onko ymmärretty, neiti Claudia?
.
Neiti Cecilia pinkaisi juoksuun vaatteet hulmuten, häviten ovesta käytävälle. Istuuduin odottamaan. Neidit Mildred ja Penelope olivat asettuneet polvilleen lattialle, sirosti kuin japanittaret, kauniin symmetrisesti, kasvot minuun päin. Neiti Penelope kirjoitti määräyslappusen, jonka ojensi neiti Mildredille annettavaksi korpraalitarta varten.
.
Muutaman minuutin kuluttua juoksivat neidit Gabriella Geraldine ja Claudia Cecilia ovesta sisään, molemmat hengästyneinä. Oli hyvä havaita, miten tehokkaasti kaikin voimin neitoset pyrkivät tottelemaan käskyjä ja saatoin olla tyytyväinen neiteihin.
.
Niiattuaan Ylipäällikölle alkoi korpraalitar Gabi käskyttää alokasneiti Mildrediä:
.
- Neiti alokas ylös, käännös Ylipäällikköön päin, asento, lepo. Siro naisellinen käännös 360 astetta ympäri helmat heiluen. Niiaus Ylipäällikölle. Käännös ovelle päin. Poistuminen Ylipäällikön nähden naisellisin liikkein, pylly pyörien, lanteet keinuen. Käytävällä Ylipäällikön kuullen vikkelin askelin eteenpäin, korot kopisten!
.
xxx
.
Harharetki Aakkoselaan.
A. Saapuminen (Aakkosela)
B. Valitseminen (Aakkosela)
C. Tarkastaminen (Aakkosela)
jatkuu: D. Perehtyminen (Aakkosela)
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti